Як приготувати картоплю "Буланжер"


Пропонуємо вам спробувати приготувати смачну картоплю "Буланжер".
 

Рецепт отримав свою назву завдяки французькій традиції віддавати це блюдо найближчому булочнику (Буланжері - булочна фр.), щоби картопля повільно готувалася в його печі.

Ну а ми будемо готувати картоплю в духовці.

Інгредієнти:
На 6 порцій
Картопля - 1 кг
Цибуля велика - 2 шт. (200 г)
Бульйон (будь-який) - 200 мл
Молоко - 200 мл
Масло вершкове розтоплене - 40 г
Масло вершкове для змащування форми - 20 г
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений, або краще суміш перців - за смаком

Приготування:
Спочатку чистимо та нарізаємо картоплю тонкими скибочками (2 мм), найзручніше це робити за допомогою слайсера. Солимо, перчимо

Цибулю теж нарізати тонкими кружечками.

Глибоку форму (бажано керамічну) змащуємо маслом.

Викладаємо шар картоплі, зверху викладаємо цибулю. Шари повторюємо. Верхній шар викладаємо у вигляді луски.

Змішуємо гарячий підсолений бульйон (будь-який) та гаряче молоко (можна залити тільки бульйоном) . Заливаємо картоплю Рідина не повинна повністю покривати картоплю, а тільки доходити до верхнього шару.

Зверху картоплю поливаємо половиною розтопленого вершкового масла.

Накриваємо деко фольгою та ставимо у духовку, де запікаємо 40 хвилин при 200 °С.

Потім знімаємо фольгу, зменшуємо вогонь до 180 °С і запікати ще 40 хвилин. За цей час верхній шар картоплі зарум'яниться, а рідина повністю вбереться.

Залишками розтопленого масла поливаємо зверху вже готову картоплю.
Як приготувати картоплю "Буланжер" Як приготувати картоплю "Буланжер" Reviewed by Denis 55 on 14:52 Rating: 5
ВСІ ПРАВА НА МАТЕРІАЛИ РОЗМІЩЕНІ НА САЙТІ ІЗ ПОСИЛАННЯМ НА ЗОВНІШІ ДЖЕРЕЛА НАЛЕЖАТЬ ЇХНІМ АВТОРАМ . На платформі Blogger.