Як приготувати м'ясний хлібець



Хлібець або заєць - це м'ясний фарш, який запікається в печі з різними начинками у попередньо підготовленій формі.
 

Готують цю смачну та ароматну страву до свят і подають "заєць" нарізаний шматочками.

Пропонуємо один з рецептів приготування цієї смачної страви.

Інгредієнти:
Фарш свинний – 400 г
Яйця курячі – 2 шт.
Йибуля ріпчаста – 1 шт.
Батон (два-три шматочки вчорашнього)
Молоко – 125 г
Крупа манна –30 г
Часник – 1 зубчик
Горіх мускатний мелений 
Кмин – 7 г
Олія
Масло вершкове (для форми)
Сухарі мелені – 30 г
Сіль
Перець чорний мелений

Крім того:
Морква – 2 шт.
Масло вершкове – 30 г
Яйця курячі (варені) – 3 шт.

Приготування

Шматочки батона залити підігрітим молоком, щоби вони розмокли.

Половину цибулі дрібно порізати та підсмажити на пательні до прозорості.

Готуємо фарш. М'ясо потрібно порізати дрібними шматочками та перемолоти на м'ясорубці разом з цибулею (половину сирої цибулі, а половину підсмаженої на олії), перемелити двічі. За другим разом додаємо до фаршу ще батон.

Для фаршу можете використати будь-яке м'ясо. Зі свининою більш ситно і калорійно, з телятиною та курятиною делікатніше, але рекомендуємо тоді додати до фаршу ще шматочок сала. 

Порада: якщо перекручуєте м'ясо на фарш вдома, залиште його на кілька хвилин в морозильній камері, охолоджене м'ясо легше піддається механічні обробці.

До фаршу додати пропущений через прес зубчик два часнику, дрібку меленого мускатного горіху, сіль та перець за смаком. Перемішати до однорідності.

До суміші додати два яйця, кмин та гарно вимішати (можна руками).

Додати до готового фаршу манку і дати хвилин 15-20 постояти в прохолодному місці.

Форму змастити маслом та щедро посипати сухарями.

Моркву натерти на середній терці і притушити на вершковому маслі.

На дно форми викласти половину фаршу, посередині викласти шар моркви та зробити в ньому заглиблення, куди викласти вкруту зварені яйця.

Зверху на яйця викласти шар моркви і решту фаршу. 

Запікати хлібець 45-50 хв при 180 ˚С.

Далі духовку вимикаємо, ахлібець залишаємо в ній ще на хвилин 15.

Готовий хлібець вийняти з духовки та залишити «відпочити» на 15-20 хв при кімнатній температурі.

Можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. 

Смачного!
Як приготувати м'ясний хлібець Як приготувати м'ясний хлібець Reviewed by Denis 55 on 14:53 Rating: 5
ВСІ ПРАВА НА МАТЕРІАЛИ РОЗМІЩЕНІ НА САЙТІ ІЗ ПОСИЛАННЯМ НА ЗОВНІШІ ДЖЕРЕЛА НАЛЕЖАТЬ ЇХНІМ АВТОРАМ . На платформі Blogger.